Suroviny

Kvalitní a tzv. "pravé" suroviny jsou základním stavebním kamenem mého sladkého tvoření. Pečlivě si vybírám své dodavatele a vždy raději upřednostním malou rodinnou firmu než velký aglomerát.

Kvalita surovin je totiž nejen důležitá z pohledu zdraví, ale také se okamžitě odráží na chuti. Což je pro mě stěžejní při sladké tvorbě.

Žádné pasty, ochucovadla ani směsi či polotovary u mne nenaleznete.

Čokoláda

V mých produktech můžete najít širokou škálu čokolád. Používám značky Callebaut, Cacao Barry, Carma, Valrhona. Ať už bílou, ruby, gold, mléčnou či hořkou.  

Mezi mé největší oblíbence patří bílá čokoláda Carma a mléčná (41%) Alunga od Cacao Barry.

Vanilka

Vanilku považuji za takové základní cukrářské koření.  Šťavnaté lusky z Madagaskaru zpracovávám do posledního kousku. Úžasná semínka i samotné aromatické lusky.

Obecně ráda používám koření v dezertech. Ať už jde o zmíněnou vanilku, Tonka fazoli, skořici či jiné.

Ovoce

I zde si ráda vybírám vysokou kvalitu. Ať už v rámci čerstvého ovoce, nebo ovocných pyré, která jsou pro mě  důležitá zvlášť u exotického ovoce, které se k nám bohužel většinou dováží podtržené. Používám zejména značky Ravifruit či Ponthier.

Ovoce kupuji čerstvé, mrazem sušené i v podobě pyré, ze kterých vyrábím jedlé ozdoby, či jimi dochucuji krémy.

Ovocná pyré značky Ponthier a Ravifruit se vyrábí z ovoce v jeho nejlepší zralosti a kvalitě. To je pěstováno v jeho ideálních podmínkách, což zajišťuje tu nejlepší možnou chuť.

Čokolády Carma

Jedná se o čokolády vyrobené  z prémiového kakaového másla a vysoce kvalitního švýcarského mléka se smetanou. To čokoládě dodává krémovou a jen lehce nasládlou chuť.

Čokolády Valrhona

Světová značka, která je synonymem francouzské čokolády nejvyšší kvality vyráběné z těch nejlepších kakaových bobů.

Čokolády Cacao Barry 

Svou kvalitu, jemnost, mimořádnou chuť a výjimečné aroma získávají z pečlivě vybraných surovin.

Čokolády Callebaut

Kvalitní belgické čokolády s širokou škálou druhů, které se vyrábějí v nejstarší belgické pražírně. Ta zpracovává ty nejkvalitnější kakaové boby z udržitelných plantáží.

SEZNAMA ALERGENŮ

1  Obiloviny obsahující lepek

pšenice, žito, ječmen, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich

2   Korýši

a výrobky z nich

3  Vejce 

a výrobky z nich

4  Ryby

a výrobky z nich

5  Podzemnice olejná (arašídy)

a výrobky z nich

6  Sójové boby (sója)

a výrobky z nich

7  Mléko

a výrobky z něj

8  Skořápkové plody

mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich

9  Celer

a výrobky z něj

10  Hořčice

a výrobky z ní

11  Sezamová semena (sezam)

a výrobky z nich

12  Oxid siřičitý a šiřičitany

v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, I vyjádřeno SO2

13  Vlčí bob (lupina)

a výrobky z něj

14  Měkkýši

a výrobky z nich